Hvem vi er

Er du nyutdannet og er klar for å ta steget ut i arbeidslivet? Eller har du allerede en jobb, men ønsker nye utfordringer? Uansett hvilken kategori du tilhører er du kanskje usikker på hvordan en ansettelsesprosess foregår?

I Sonar har vi et oppriktig ønske om at når du tar kontakt med vårt rekrutteringsbyrå i Oslo, så skal du føle deg inkludert og ivaretatt fra første stund. Vi har et mål om å ha et personlig forhold til alle som søker jobb gjennom oss, og ingenting gjør oss gladere enn å hjelpe deg å få drømmejobben din.

Derfor har vi satt opp noen punkter for hvordan en rekrutteringsprosess kan foregå. Husk at alle prosesser er forskjellige, men dette kan likevel gi deg en god pekepinn.

9

De 11 punktene i rekrutteringsprosessen

 1. Når du ser på stillingsannonser: Synes du en annonse “snakker til deg” og beskriver arbeidsoppgaver, kvalifikasjoner og egenskaper du kjenner deg igjen i? Da har du et godt utgangspunkt, og det er bare å “go for it!”
 2. Når du skriver søknad: Du har sikkert både hørt og lest det før, men det kan ikke gjentas for mange ganger: Ta deg god tid, luk vekk skrivefeil og besvar annonsen – fortell hvorfor du er rett person for jobben.
 3. Hold profilen din på for eksempel LinkedIn oppdatert: Da er det større sjanse for at vi ringer deg angående drømmejobben din.
 4. Telefonintervju: Hvis vi finner deg og du er aktuell for stillingen så ringer vi deg. Dette er ofte for å forhøre oss om du fremstår som en hyggelig og imøtekommende person, om du fremdeles er jobbsøkende – og når du kan komme til intervju.
 5. Førstegangsintervju: Still godt forberedt. Les og lær informasjon du har fått av oss. Sjekk både rekrutteringsfirmaet og din eventuelt nye arbeidsgiver på nettet. Du kan nemlig være sikker på at de har gjort det samme om deg… Spørsmål du kan få her er: Hvorfor søker du på stillingen? Hvorfor vil du passe i stillingen? Hva er din tidligere meritter? Hva er planene for karrieren din? Hvilke lønnsforventninger har du?
 6. Personlighetstesting: Her er det kun én ting som gjelder, og det er å være ærlig. Det er ingenting som heter riktige eller gale svar, og hvis du svarer det du tror du skal kan du være sikker på at du svarer feil… Det er jo personligheten din som gjør at du har kommet såpass langt i prosessen, så hold på den.
 7. Referansesjekk: Sørg for å føre opp referanser som er relevante for stillingen du søker på. Spør oss gjerne hvilken type referanser den du søker jobb hos ønsker. Og: Sørg for at referansene dine vet at du har satt dem opp.
 8. Andregangsintervju: Igjen – still godt forberedt. Husk tilbakemeldinger du har fått av oss både om bedriften, stillingen og den du skal snakke med. Sørg for å bruk denne informasjonen til din fordel, blant annet ved å ikke stille opplagte spørsmål du enkelt kunne googlet deg til. Vi forteller deg også hvilke av egenskapene dine du bør fremheve i intervjuet, og tipser deg om hva du kan spørre intervjueren om.
 9. Signering av kontrakt: Hvis du er usikker på noe i kontrakten hjelper vi deg.
 10. Personlig rådgivning, coaching og oppfølging: Vi bistår deg gjerne det første halve året i den nye jobben din, slik at du føler deg tryggere og med det gjør en bedre jobb.
 11. Og bare så det er sagt – du blir informert gjennom hele prosessen: Vi lover. Her er det dessverre mange som synder. Du får alltid vite hva som skjer og hvordan du ligger an, og vi setter vår ære i å behandle deg profesjonelt gjennom hele prosessen.


Det er viktig å tenke på at selv om en bedrift ønsker å ansette deg, må du tenke på om du ønsker å jobbe for dem. Møter bedriften kravene til hva som motiverer, engasjerer og inspirerer deg? Hvis svaret er nei, ikke ta jobben. Hvis svaret er ja – gratulerer: Du har fått drømmejobben!